Nedeljko Elek napravio incident ispred Suda BiH, reagovao Ramo Isak (VIDEO)

Vijesti 06. mar 202417:08 0 komentara
Screenshot/X

Nedeljko Elek, direktor Sarajevo-gasa Istočno Sarajevo, napravio je incident ispred Suda Bosne i Hercegovine nakon ročišta stranačkom šefu Miloradu Dodiku.

Eleka i njegovog vozača je policija upozoravala na nepropisno parkiranje, nakon čega je Elek držao lekcije pripadniku MUP-a KS i odbijao da pomjeri automobil, javlja Faktor.

Ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH Ramu Isaka novinari Faktora zamolili su da pogleda snimak tog incidenta ispred Suda BiH i da svoj komentar na postupanje policije.

“Treba uzeti u obzir da je riječ o specifičnoj situaciji u kojoj je evidentno da regulaciju saobraćaja vrše dva policijska službenika”, kazao je Isak, te nastavio:

“Posebno treba voditi računa o nepristojnom ponašanju Nedeljka Eleka koji je vjerovatno i želio da izazove incident u Sarajevu kako bi on i slični njemu propagirali priču da je glavni grad Bosne i Hercegovine nesiguran za pripadnike srpskog naroda. Što je čista glupost”.

Federalni ministar je kazao da ne bi kritikovao policijskog službenika koji je mirno pokušao izbjeći sukob s Nedeljkom Elekom.

“Objavljeni snimak govori ponajviše o nepristojnosti direktora iz Istočnog Sarajeva. Uvjeren sam da će MUP Kantona Sarajevo naknadno uručiti prekršajni nalog Eleku. Policajci trebaju izbjeći uplitanje u cirkus koji pokušavaju režirati lojalni kadrovi Milorada Dodika”, objasnio je Isak.

Snimak incidenta pogledajte u videu…

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!