Nekoliko osoba s fantomkama napalo dvojicu mladića u Mostaru: Jednog pretukli, drugom razlupali automobil

Crna Hronika 27. aug 202410:31 0 komentara
N1 (Ilustracija)

U Mostaru je sinoć došlo do još jednog incidenta u kojem je učestvovalo više osoba.

Kako je navedeno u biltenu MUP-a HNK, sinoć u noći sa 26. na 27. august u 00:35 sati PU Mostar je nekoliko građana obavijestilo da je u ulici Maršala Tita, tačnije, u blizini pekare “Lučki most” u toku masovna tučnjava.

Policija je po dojavi odmah izašla na teren nakon čega su na toj lokaciji zatekli osobe inicijala H.P. (2005) i E.G. (2004), obojica iz Mostara. Istakli su i to da su se njih dvojica nalazila pored automobila kojim je upravljao H.P.

“U tom trenutku , pored njih prolaze dva crna vozila–džipovi, nepoznatih registarskih oznaka. Vozila su ubrzo stala, a iz njih je izašlo više NN muških osoba u crnom i sa fantomkama na glavi te drvenim palicama kojima su nanjeli štetu na vozilu kojim je upravljao H.P. dok su navedene osobe više puta šakama i nogama fizički napali E.G.”, poručili su iz policije.

O svemu je obaviješten Odjel kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona te su poduzete sve potrebne mjere i radnje.

Podsjetimo, ovo je jedan u nizu incidenata koji su se desili u Mostaru i njegovoj okolini. Tako su se proteklih dana zaredali napadi na djecu bošnjačke i pravoslavne vjeroispovijesti u povratničkim mostarskim naseljima Baćevići i Opine, dok je prije dva dana u Malom Polju kod Blagaja fizički napadnut 14-godišnjak jer je na sebi imao majicu Red Army, tačnije, sa sloganom koji pripada fudbalskom klubu Velež.

Jučer je ministar za ljudska prava i raseljene osobe Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić obišao navedena mjesta gdje je razgovarao s porodicama napadnutih mladića i mještanima. Poručio je da su takvi napadi neprihvatljivi i da se moraju temeljito istražiti.

Hurtić posjetio porodicu napadnutog dječaka: Hitno istražiti slučaj i osigurati pravdu

Majka 14-godišnjaka koji je napadnut kod Blagaja je kazala da je njeno dijete prošlo sa lakšim povredama, ali da joj nije jasno odakle dolazi sva ova mržnja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!