Nema dogovora opozicije u RS oko zajedničkog kandidata za gradonačelnika Banjaluke

Vijesti 10. apr 202414:40 0 komentara
N1

"Nema velikih iznenađenja, dogovora o zajedničkom kandidatu opozicije u Banjaluci nažalost jer bi to bila kvalitetnija snaga opozicije opet kažem nažalost "rekao je Milan Miličević.

“Mi još nemamo zvaničnu odluku oko kandidature moguće je da idemo sa svojim kandidatom u Banjaluci, ali o tome će glavni odbor odlučiti” rekao je Miličević .

Dogovor postoji za pojedina druga mjesta u RS.

“Nigdje ne postoji neki konflikt u drugim opštinama  U najvećem broju idemo sa zajedničkim kandidatima. U Ugljeviku će Lista za pravdu i red imati svog kandidata, a SDS će ići sa svojim ” kaže Miličević .

“Otvoren razgovor, postoje mjesta gdje neće biti problema, imaćemo kandidata u Trebinju, sa SDS-om ćemo dogovorit kandidata u Nevesinju.  A u Ugljeviku Lista za pravdu i red će imati kandidata ne možemo podržati Cicka Bjelicu”, rekao je lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović

Ponovio je da je Draško Stanivuković kandidat SNSD-a.

“Najveći politički neprijatelj je Draško Stanivuković, meni je žao što je Igor Crnadak prošao kako je prošao”, kaže Vukanović.

Što se tiče toga da li će podržati Jelenu Trivić kao kandidata, još uvijek nije odlučeno .

Ni Lista za pravdu i red neće podržati Izborni zakon RS.

“Milorad Dodik nas uvlači u zamku i da vjerujemo mafijašima, nisam naivan i glup. Mi nećemo glasati za izborni zakon, mi imamo mnogo odluka koje smo donijeli a nisu se ispoštovale”, rekao je Vukanović.

Da li će ostatak opozicije izaći sa Jelenom Trivic kao zajedničkim kandidatom još uvijek je neizvjesno.

“Voljela bih da okupimo snage da režim ne prepustimo Banjaluci, vjerujem da mogu da dobijem podršku SDS-a i Liste za pravdu i red.

I Jelena Trivić je ponovila da je Draško Stanivuković kandidat Milorada Dodika, kao i da kada su u pitanju izbori, kako kaže, neće biti po Dodikovom.

“Ako me pitate o nametanju Šmita, obratite se Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku” rekla je Trivićeva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!