Nenad Nešić se izvinio zbog pokazivanja tri prsta, ali ih opet podigao u studiju

Vijesti 26. jan 202321:1616 komentara
FTV

Nenad Nešić, novi ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, izvinio se večeras "ukoliko je nekoga uvrijedio" pokazivanjem tri prsta jučer ispred zgrade Parlamenta BiH u Sarajevu. U Dnevniku D Federalne televizije objasnio je svoj postupak, ali je opet pokazao tri prsta, na što je reagovala voditeljica.

“Naišao sam na gospodina Vukanovića koji se sakrio u nekom prolazu ispred Parlamentarne skupštine, učio je svoga poslanika šta treba da kaže u parlamentu. Međutim, gospodin Grković se jučer nije ni javio za riječ. Ja sam naišao, pozdravio ga, on mi je dobacivao – ode ti kod Dodika i onda sam mu poslao poljubac i pokazao tri prsta. Ja sam tim pozdravom poslao poljubac i pozdravio Nebojšu Vukanovića koji je pripadnik srpskog naroda, makar je tako bilo do jučer”, objašnjavao je Nešić i ponovo pokazao tri prsta u studiju FTV na što je voditeljica reagovala.

Kazao je kako je proveo dan u Sarajevu i da su mu ljudi prilazili i rekli da im je drago što je izabran te da ga vole jer je “takav i ne glumi”.

“Ne shvatam da u Sarajevu tri prsta znače provokaciju. To je tradicionalni srpski pozdrav kojim se mi pozdravljamo i ja sam tradicionalnim srpskim pozdravom pozdravio pripadnika srpskog naroda gospodina Vukanovića. Nisam nikoga provocirao niti mi je to bila namjera. Ukoliko sam nekoga uvrijedio, izvinjavam se”, rekao je Nešić.

Sarajevo: Nešić prije imenovanja za ministra sa tri prsta mahao Vukanoviću

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar