Neodgovorni vozač ugrozio bezbjednost: Prešao preko pruge iako je crveno svjetlo na semaforu (VIDEO)

Vijesti 07. nov 202311:28 0 komentara
Screenshot

Neodgovorno ponašanje jednog vozača zabilježeno je na pružnom prelazu “Crkvina“na području opštine Šamac. Željeznice Republike Srpske objavile su video na kojem se vidi ovaj čin kojim je vozač potencijalno ugrozio svoj život, a mogao je i druge.

Vozač automobila je, zanemarujući saobraćajne propise, nastavio kretanje vozila preko putnog prelaza i pored uključene svetlosne signalizacije, ugrožavajući na taj način ličnu i opštu bezbjednost. Incident se dogodio 27. oktobra.

“Na putnom prelazu “Crkvina“na području opštine Šamac, vozač putničkog vozila je ne poštujući svjetlosni signal koji najavljuje nailazak voza, grubo prekršio saobraćajne propise ugrožavajući bezbjednost odvijanja željezničkog saobraćaja, ličnu i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju. Neodgovorno ponašanje učesnika u saobraćaju najčešći je uzrok nezgoda na putnim prelazima. Zato je neophodno iznova upozoravati na obavezu poštovanja saobraćajnih propisa i apelovati na odgovorno ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju, jer će se samo na taj način smanjiti broj nezgoda na putnim prelazima, ali i udesa koji za posledicu mogu imati tragičan ishod. Sačuvajmo živote, budimo odgovorni prema sebi i drugima.
Zaustavite se ispred putnog prelaza! Voz uvek ima prednost!”, upozoravaju iz Željeznica RS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!