Nermina Kovač devet godina traži svoju kćerku Arminu: Tinejdžerka iz Donjeg Vakufa otišla na koncert i nestala

Vijesti 30. mar 202407:47 1 komentar
Screenshot

Devet godina prošlo je od dana kada je Armina Kovač, tinejdžerka iz Donjeg Vakufa, nestala iz svoje kuće. Za majku Nerminu Kovač, svaki dan bez Armine nosi težinu neizvjesnosti i bolne čežnje.

Armina je nestala prije devet godina nakon što je izašla s prijateljicom na koncert i nikada se nije vratila kući. Majka Nermina i dalje čeka, nadajući se da će jednog dana dobiti poziv od svoje kćerke ili pronaći neki trag koji će ih dovesti do nje.

Nermina opisuje Arminu kao poslušnu i odličnu učenicu. Svaki dan koji prolazi bez informacija o Armini samo pojačava njenu tugu i borbu za istinom, piše GP Maljevac.

Screenshot

Policija je pronašla Armininu jaknu pet dana nakon njenog nestanka pored mosta u Donjem Vakufu, ali tragovi o njenom nestanku nisu doveli do konkretnih saznanja o tome šta joj se dogodilo.

Nermina Kovač zadržava isti broj telefona u nadi da će jednog dana primiti vijest o svojoj kćerki. Nada se da će jednog dana pronaći odgovore i ponovno se ujediniti sa svojom voljenom kćerkom, Arminom.

“Ona zna za ovaj broj, ja ga nikad neću promijeniti “, kaže majka Nermina kroz suze. Ostavila je i broj telefona za sve one koji imaju bilo kakav trag – 066/049-598.

Za Nerminu Kovač je prikupljana i pomoć putem Pomozi.ba prije dvije godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare