Nešić: DNS je već pobjednik izbora, bez nas naredne vlasti nema

Vijesti 30. sep 202221:26 1 komentar
DNS

"Danas mi je srce puno kao ova dvorana. Danas je poslednji dan kampanje u kojoj smo istrajali na svom Trećem putu, koja je u 30 dana građanima dala sve razloge da glasaju za DNS i za Srpsku i u kojoj smo pokazali da može drugačije", rekao je kandidat DNS-a za člana Predsjedništva BiH, Nenad Nešić u u dvorani u Banjaluci, saopćeno je iz DNS-a.

Nešić je istakao da su i SNSD i PDP i SDS pokušali da održe istu crno bijelu sliku ali da je DNS visoko iznad držao srpsku zastavu.

“Glas za DNS je glas ZA a ne glas protiv. Glas za DNS je glas za jedinstvo a ne podjele. Sve što sam rekao ja ću garantovati u Sarajevu, gdje ću biti srpski član predsjedništva a ne DNS-ov član predsjedništva. Zato je DNS već pobjednik ovih izbora. Bez nas naredne vlasti nema a glas za DNS i što jači DNS garancija su jake, jedinstvene, stabilne i ekonomski uspješnije Republike Srpske”, rekao je Nešić.

Kandidat DNS-a za predsjednika Republike Srpske Radislav Jovičić rekao je građanima da se zapitaju ko se u kampanji bavio podjelama, a ko je predstavio plan.

“Jedino je DNS govorio o značaju nacionalnog jedinstva u BiH jer nam je to potrebno da odbranimo Republiku Srpsku. Jedino mi smo govorili o planu za razvoj Republike Srpske i predstavljali ekonomske mjere za rast od 5% i za dostizanje prosječne plate od 1000KM, dok su se SDS, PDP i SNSD svađali. Jedino mi smo spremni da stavimo lične i stranačke interese po strani zarad Republike Srpske”, naveo je Jovičić i rekao da je uvjeren da će to građani prepoznati.

Aleksandar Glavaš, kandidat DNS-a za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH govorio je da kao mlad čovjek razumije značaj izvjesnosti za ostanak ovdje i da jedino DNS nudi plan i izvjesnost.

“Osim mržnje jednih prema drugima ne vidim šta nam nude ni vlast ni ostatak opozicije. DNS nudi plan i nudi izvjesnost. Pozivam sve mlade ljude da izađu na izbore u nedjelju i da ne glasaju ‘ni po babu ni po stričevima’ već po savjesti, da glasaju za DNS ma šta im pričali Ovo je i naša zemlja. Ovo je zemlja moje troje djece i svakog drugog djeteta koje zaslužuje da odrasta na svome”, poručio je Glavaš.

“Dobro veče hrabri ljudi. Kažem hrabri jer stvarno treba imati hrabrosti i ići trećim putem dok se ostali svađaju i dijele. Ići putem ekonomije, pozitivne priče i razgovora s ljudima”, riječi su kojima je prisutne pozdravila Jelena Orašanin, kandidat DNS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ona je istakla da je DNS izdržao sve pritiske i pokazao da je državotvorna i jaka stranka sa jasnim ciljem. “Upjeli smo! Jer znamo šta je ispred nas na ovom putu. Ispred nas su naša djeca, ispred nas su sva djeca Republike Srpske, ispred nas je Republika Srpska. Ne zaboravite to u nedjelju!”, poručila je Orašanin, navodi se u saopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad