Nešić odgovorio Zvizdiću: Dodatno pogoršava rovitu situaciju u BiH

Vijesti 30. dec 202312:54 1 komentar
F.Z./N1

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je da srpski narod nema namjeru da napada bilo koga i da strane trupe nisu potrebne tamo gdje im nije mjesto.

Komentarišući poziv bošnjačkog političara Denisa Zvizdića za hitno raspoređivanje vojnika EUFOR-a i NATO-a na područje Brčkog, Nešić je rekao da se “bošnjačkim političarima iz dana u dan priviđaju nekakvi sukobi i i da takve pozive upućuju ikakvog razloga i potrebe, a sve s ciljem zatrašivanja Srba”.

“Sa namjerom da nas Srbe drže pod kontrolom i pod tenzijom da bi neko mogao da uradi nešto protiv srpskog naroda. Srpski narod nema namjeru da pokreće bilo kakve ratove. Nemamo namjeru da napadamo bilo koga. Mi smo svoji na svome, ali nam isto tako nisu potrebne ni strane trupe tamo gdje im nije mjesto”, izjavio je Nešić Srni.

Zvizdić pozvao na hitno raspoređivanje vojnika EUFOR-a i NATO-a u BiH

Nešić je ukazao na to da su policijske agencije dovoljne da održe mir i bezbjednost, da se poštuje ustavni poredak i Dejtonski mirovni sporazum.

“Od Denisa Zvizdića samo se može očekivati da diže tenzije i da ionako rovitu situaciju u BiH dodatno pogoršava. Srpski narod je na braniku i Republike Srpske i Dejtonskog mirovnog sporazuma”, istakao je Nešić.

PROČITAJTE JOŠ

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić pozvao je na hitno raspoređivanje vojnika EUFOR-a i NATO-a na područje Brčkog kao “preventivna aktivnost radi očuvanja mira i stabilnosti u BiH, regionu i EU”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare