Nešić se izvinio Senki Nožici, Schmidtu poručio da ide kući, a on planira 9. januara u Banjaluku

Vijesti 20. dec 202313:23 0 komentara
Nenad Nešić (F.Z./N1)

Javno se Nenad Nešić, ministar bezbjednosti BiH, izvinio advokatici Senki Nožici za bol i štetu koju joj je nanio izjavom da je uhapšena u akciji u kojoj su slobode lišeni predsjednik Suda BiH i bivši direktor OSA-e. Visokom predstavniku BiH Christianu Schmidtu je još jednom poručio da ide kući, a on se uputio ka Sudu Bosne i Hercegovine gdje planira da podrži predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

“Što se tiče advokata Senke Nožice, želim da se javno izvinim gospođi Nožici, radi se o dezinformaciji koju sam dobio. Nisam rekao, niti potvrdio, rekao sam koliko ja imam informaciju, neki mediji su prenijeli kao da sam potvrdio. Prihvatam da sam pogriješio, javno se izvinjavam za bol i štetu koju sam nanio. Spreman sam na svaku vrstu sankcije i tužbe, volio bih da ako se može riješiti ljudski”, rekao je Nešić.

Nešić je dodao da se  ne miješa u rad istražnih organa ili Tužilaštva, jer, kako je naveo, želi da ostane na nivou svojih nadležnosti.

“Moj stav je ostao isti, nema nedodirljivih, bez obzira da li su ministri, direktori, načelnici. Kao što sam rekao na početku mandata, nema zaštićenih od strane funkcije koju obavljaju”, rekao je ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine.

Osvrnuo se na  najave izmjena Izbornog zakona od strane visokog predstavnika Christiana Schmidta. Kazao je još jednom da Schmidt nije ustavna kategorija, i da treba da ide kući. Dodao je da će 9. janura biti u Banjaluci i slaviti. Nakon konferencije za medije uputio se ka Sudu BiH gdje počinje suđenje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

“Zamjeriće mi predsjednik Republike, već kasnim. Idem da ga podržim, ne zato što je predsjednik, ne zato što mi treba za bilo šta, već zato što vjerujem u njegovu pravičnu borbu”, rekao je Nešić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!