Nešić: Spremni smo respresivno djelovati ako ima prijetnji terorizmom

Vijesti 24. okt 202316:31 0 komentara
N1

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić rekao je danas da su "spremni respresivno djelovati ako ima prijetnji terorizmom". Komentarisao je navode talijanskih medija, ali i nove sigurnosne mjere.

Kazao je da nema razloga da građani Bosne i Hercegovine budu zabrinuti zbog pojačanih sigurnost mjera, jer radi se o normalnim mjerama, ako pogledamo situaciju u svijetu.

“Ako vidimo da Slovenija, Austrija i Italija dižu sigurnosne mjera, ne vidim razlog zašto to ne bismo i mi. Uputili smo svim agencijama da preduzmu odgovarajuće mjere u radnji kako ne bi došlo do ugrožavanja bezbjednosti građana i imovine unutar BiH. To je normalna reakcija, sve u cilju mira i stabilnosti u BiH”, rekao je Nešić.

Nakon što su italijanski mediji objavili da tamošnja obavještajna služba raspolaže informacijama da je 20 terorističkih ćelija aktivno na našim prostorima, uključujući BiH, Nešić je rekao da nije čitao tekst, ali da ne donose zaključke na osnovu novinarskih pisanja, već na osnovu informacija  bezjednosnih agencija.

“Mi znamo šta imamo unutar BiH i koga moramo posebno motriti. Sutra ću uputiti bezbjednosnim agencijama zahtjev da pošalju informaciju o mogućem terorističkom napadu u BiH ili da bi državljani BiH to mogli uraditi u Evropi ili svijetu. Ne vjerujem u mogućnost toga, mi smo spremni da djelujemo represivnom, silom, i da spriječimo to“, poručio je Nešić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!