Nevjerovatno izlaganje u NSRS: Nižu se komentari na show “snaše gačanske”

Vijesti 29. mar 202316:41 2 komentara
screenshot

Predsjednica Komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske, Obrenka Slijepčević, obratila se Narodnoj skupštini RS povodom izvještaja kojeg je sačinila komisija kojom rukovodi. No, zbog načina izražavanja predsjednice, izvještaj je pao u sasvim drugi plan.

Dijelom se izlaganje svelo i na obračun s pojedinim zastupnicima, a nije izostao ni osvrt na političku podobnost.

“Ja ne idem na političke skupove, ne idem na pjevače, neka nađu bilo koga ko me vidio. Imaš YouTube, brate, pa gledaj”, rekla je.

U pritužbama na izlaganje najglasniji je bio Nebojša Vukanović, lider Pokreta za pravdu i red.

“Kad rikne krava u vašoj Hercegovini moj telefon zvoni. A tek u Vlasenici, gore gdje je visočije, onda baš onako zvoni”, odgovorila mu je Slijepčević.

Zamolila ga je za drugačije ponašanje sa “malo langsam”, dodajući “i ja sam Slijepčevićka, snaša gačanska.”

Njeno osebujno izlaganje, a čije najzanimljivije detalje možete vidjeti u videu ispod, završilo je aplauzom poslanika, a poseban osvrt imao je, ponovo, Vukanović.

“Cijela sala vam se smije.Meni je žao to reći. Koliko puta na vas apelujem da gospođu Slijepčević negdje zaposlite da bude u nekoj administraciji, komisiji, da bude negdje pravnik, ali nemojte da nas bruka i sramoti. Cijeli nam se svijet i region smije”, poručio je Vukanović.

Sasvim očekivano, nije dugo trebalo ni da društvene mreža postanu preplavljene kako isječcima obraćanja, tako i komentarima korisnika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare