Nevrijeme stiglo i u BiH: U pojedinim gradovima padao led veličine jajeta

Vijesti 23. jun 202319:04 0 komentara
BiH meteo

Nakon što je nevrijeme danas pogodilo evropske države poput Austrije, Slovenije i Mađarske, oluja je stigla i u našu zemlju.

Naime, kako se navodi na strani BiH meteo nevrijeme je za sada primijećeno zapadno od Zenice te istočno od Jajca.

Mnoge općine su pogodili pljuskovi i grmljavina, međutim kratka i jaka oluja je u nekim mjestima sa sobom donijela i krupan led. On je padao u blizini Olova te Zenice, Kneževa, Jajca, Dobretića.

Velika olujna fronta s gradom u Sloveniji, na putu prema BiH?

Padavine su najjače za sada u Jajcu pa su zbog toga otkazani i pojedini događaji u ovom gradu.

Kako je ranije najavljeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda sutra u BiH je na snazi narandžasto upozorenje zbog bojazni od jakih pljuskova praćenih grmljavinom te lokalnom pojavom grada.

“Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom uglavnom prije podne. Na jugu i istoku Hercegovine lokalnih pljuskova može biti i u drugom dijelu dana. Krajem dana i tokom noći postupan prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 28 stepeni”, navodi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!