Nezakonitosti u KJKP “Rad”: Priveden i izvršni direktor Željeznica FBiH Reuf Sulejmanović i kadar NS Lejla Dragnić

Vijesti 14. okt 202410:33 0 komentara
LinkedIn/Naša stranka (Reuf Sulejmanović i Lejla Dragnić)

Po nalogu postupajuće tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici Uprave policije MUP-a KS su rano jutros priveli sedam osoba među kojima su direktor KJKP "Rad" Nijaz Salamović, bivša direktorica ovog preduzeća Vera Arnautović te bivši i sadašnji članovi Nadzornog odbora zbog sumnje na nezakonitosti u ovoj firmi od 2021. do danas. Izvršen je i pretres zbog sumnje na zloupotrebu položaja. N1 saznaje da su među uhapšenima u današnjoj akciji i Lejla Dragnić bivša predsjednica etičkog odbora Naše Stranke te Reuf Sulejmanović, izvršni direktor Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine.

Dragnić i Sulejmanović su članovi Nadzornog odbora, a iz kojeg su još tri osobe danas privedene za koje identitet još nije poznat.

Dragnić je na poziciju predsjednice etičkog odbora imenovana 2021. godine.

U današnjoj akciji MUP-a KS privedeni direktor KJKP “Rad” Nijaz Salamović i bivša direktorica Vera Arnautović

Podsjetimo, među privedenima je i Nijaz Salamović, kadar NiP-a i direktor KJKP “Rad” te bivša direktorica ovog preduzeća Vera Arnautović te, kako smo već naveli, bivši i sadašnji članovi Nadzornog odbora.

Svi oni se sumnjiče za zloupotrebu položaja jer važe za ključne ljude koji su pogodovali tome da Salamović bude izabran za direktora KJKP “Rad”.

Imenovanje Nijaza Salamovića za direktora KJKP “Rad” predmet istrage, sumnja se na političku korupciju

Osim toga sumnja se i na političku korupciju budući da su privedeni članovi NiP-a i Naše stranke koje su trenutno na vlasti u KS.

Iz Tužilaštva KS su danas ranije potvrdili da su u osmom mjesecu ove godine izvršeni pretresi u ovom preduzeću prilikom kojih je izuzeta dokumentacija i dokazi o počinjenim koruptivnim krivičnim djelima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!