”Ni Srbija nas ne bi priznala”

Vijesti 10. mar 202117:07 > 17:12 0 komentara
N1

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je na današnjoj sjednici da je priča o secesionizmu nepotrebna jer Republiku Srpsku ''ne bi priznala ni Srbija''.

”Zašto pričamo i secesionizmu kad ni Srbija ne bi priznala. Garantujem da Dodik nema ni Vučićevu podršku. 25 godina od rata mi se vrtimo i o istim temama. Zašto? Da ne bismo pričali o suštinskim problemima ovog društva. Krenite od Čapljine do Šipova preko zapadne Hercegovine. Nećete sresti dvadeset automobila. Praznimo se, izgubili smo trećinu stanovništva’‘, rekao je Vukanović i nastavio:

”Nemojte da budemo marionete u rukama stranaca. Ne može se praviti nešto dobro na štetu drugih ili druga dva naroda. Nije problem u Daytonu. Država bi bila funcionalna da imamo normalne političare i da nema korupcije. I trujete nas uporno ovakvim problemima da ne bi pričali o suštinskim problemima”, istakao je on.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske na posebnoj sjednici diskutuju o statusu visokog predstavnika, a na zahtjev člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika. Predloženo je 10 zaključaka o kojima će se, nakon diskusije, poslanici izjasniti.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!