Nihad Uk, Dženana Alađuz, Jelena Trivić i Igor Stojanović u “Danu uživo”

Vijesti 19. jun 202412:30 0 komentara
N1

Ove srijede u "Danu uživo" govorimo o proširenom spisku kompanija i lica iz RS koji su se našli na crnoj listi SAD. Uživo smo u Hamburgu, nakon utakmice EP između reprezentacija Hrvatske i Albanije. Provjeravamo i šta preporučuju ljekari, meteorolozi, građani, kako se zaštititi i preživjeti visoke temperature...

Digitalizacija zdravstvenog sektora sa jedne i najava protesta zdravstvenih radnika sa druge strane, bezbjednosna situacija, program stambenog zbrinjavanja mladih, političke turbulencije – teme su o kojima danas razgovaramo sa premijerom Kantona Sarajevo Nihadom Ukom.

Koliko će nove sankcije firmama koje se povezuju sa njegovom porodicom poljuljati Milorada Dodika, kako komentariše Dodikovu najavu da će se Dan RS ubuduće, umjesto 9. januara slaviti 15. februara, hoće li je SDS podržati u trci za poziciju gradonačelnice Banjaluke – pitamo Jelenu Trivić, predsjednicu Narodnog fronta.

Naš gost danas je i potpredsjednik FBiH, Igor Stojanović. Analiziramo izvještaj revizorske službe koja upozorava na rastrošnost čelnika Federacije, govorimo o efektima nedavno održanog Svesrpskog sabora na regionalne odnose, verbalnim napadima kojima je izložen nakon što je podržao izbor Marina Vukoje u Ustavni sud BiH, ali i predstojećim lokalnim izborima.

Aktuelne teme, od priče o smanjenju nadležnosti OHR-a, preko ukrupnjavanja opozicije u KS, do sudskog procesa koji bi mogao dovesti do novih turbulencija u SDP-u – analizira novinarka i aktivistkinja Dženana Alađuz.

Sa vama od 16:15 do 18:15h Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!