“Nikog od ministara nisam vidio u Omarskoj, kad ne budem ministar Allahimanet..”

N1

Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine za N1 je govorio o obilježavanju 31. godišnjice zatvaranja zloglasnog prijedorskog logora Omarska na kojem je prisustvovao, imovinskom kartonu, svojoj zamjenici Duški Jurišić te o drugim aktuelnim temama.

Kada je riječ o ispunjavanju 14 prioriteta za članstvo u Evropskoj uniji, mnogi politički akteri ističu da bi to moglo biti ispunjeno do oktobra. Međutim, njihov stav ne dijeli Hurtić.

“Nisam optimista”, rekao je Hurtić.

Također, na pitanje hoće li ostati u Vijeću ministara BiH, odgovorio je:

“Ja radim do onog momenta dok sam ministar kad nisam ministar Allahimanet i pokupim se kući.”

O Duški Jurišić

U medijima se pojavila informacija da je Ranka Ninković-Papić dala ostavku na poziciju šefice kabineta Duške Jurišić, inače Hurtičeve zamjenice u ministarstvu i to, zbog kako je navedeno, mobinga kojeg je navodno Jurišić provodila nad Ninković-Papić. O ovim optužbama Hurtić kaže da se neće baviti, već kako je rekao, postoje institucije za to.

“Ako je bilo mobinga, nekih drugih stvari neka ona to rješava s njom na sudu neka to dokazuje”, istakao je Hurtić.

Obilježavanje 31. godišnjice zatvaranja logora Omarska

Hurtić je bio na obilježavanju 31. godišnjice zatvaranja zloglasnog prijedorskog logora Omarska, a da li je vidio ikoga od kolega ministara iz Vijeća ministara BiH, navodi da nije.

“Nisam nikoga vidio”, kazao je Hurtić.

Višemilionska imovina

Javnost je najviše zaintrigirala informacija o 13 miliona vrijednoj imovini koju je Hurtić prijavio.
“Ja sam prijavio sve što imam. Sve piše”, rekao je Hurtić te je dodao šta ga je ponukalo da se i pored tolike imovine ipak bavi politikom.

“Ja sam prijavio imovinu prije nego što sam ušao u politiku. Pokušavam da rješavam neke stvari da pokažem ljudima da se može raditi mimo talova”, dodao je on.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!