Nikšić: Nismo spremni da pređemo crvenu liniju protiv interesa BiH

Vijesti 13. maj 202421:08 2 komentara
N1

Završen je sastanak lidera lidera vladajuće koalicije, stranaka Trojke, HDZ-a i SNSD-a koji je održan danas u Sarajevu. Nermin Nikšić je poručio da je spreman na kompromis ali da postoji crvena linija preko koje se neće preći.

“Otvorili smo niz tema, neko je to i na sastanku primijetio. Propuštamo određene vozove, pa onda zakasnimo sa stvarima koje smo mogli riješiti. Preko crvene linije nismo spremni ni sada preći. Svako od nas ima određene principe i ima stvari koje ne želi popuštati. Velika je stvar da smo otvorili pregovore, ali imamo i te tri mjere koje su nama važne. Ja sam to nekoliko puta rekao, da odajem priznanje ljudima koji su radili na čelu sa gospođom Krišto, primicanja stavova”, kazao je Nikšić i dodao:

“Kao što smo uvijek spremni za kompromis i kako da dođemo da ostvarimo interes svih građana u BiH, spremni smo povući da ne postoji cijena zbog koje ćemo preći crvenu liniju i ugroziti interese građane. Naši partneri iz RS imaju drugačije viđenje, na to smo navikli i nismo nikada pokušavali reći da na određene stvari gledamo isto. Kompromis ne znači da prihvatamo nametanje narativa i odnosa, nego da svi nešto popustimo i dogovorimo se”.

Potom je poručio da smatra da sastanak nije završen.

“Nemam neku dobru vijest, sastanak smatramo da nije okončan i nije završen, dogovorit ćemo se kad ćemo se opet naći i riješiti stvari koje su na stolu. Mislim da govorim uime Trojke, nismo spremni da pređemo crvenu liniju protiv interesa BiH”, kazao je i zaključio:

“Crvena linija je jasno postavljena ranije, kada se radi o Ustavu BiH, budžetu i ostalim stvarima bitnim za BiH”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare