Nikšić o poplavama: Situacija je vrlo ozbiljna, brojni građani su zarobljeni

Vijesti 04. okt 202410:18 2 komentara
F.Z./ N1

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić oglasio se putem društvenih mreža povodom poplava i velikog nevremena koje je tokom protekle noći pogodilo dijelove Federacije BiH.

“Zbog obilnih padavina tokom noći nekoliko mjesta na području Jablanice, Konjica, Kiseljaka, Kreševa i Fojnice su zahvaćena poplavama i odronima. Od noćas sam u komunikaciji s ekipama na terenu i koordiniramo akciju pomoći, uz sve poteškoće koje imamo s komunikacijom zbog oštećenih mreža”, napisao je Nikšić.

Dodao je da je situacija vrlo ozbiljna jer su brojni građani još uvijek zarobljeni u svojim kućama.

“Pronalazimo način da dođemo do njih. Nažalost, bilo je i ljudskih žrtava, ali još uvijek nemamo sve informacije vezane za to. Javnost ćemo informirati o svemu čim dobijemo potvrdu s terena. Sve nadležne i interventne ekipe su od ranih jutarnjih sati mobilizirane. Uspjeli su evakuirati određeni broj građana koje je voda zarobila u njihovim domovima, a nastavljaju i dalje obilaziti pogođena područja kako bi spasili ljude i pružili im pomoć. Tijekom dana očekujemo i dodatnu pomoć. U akciju je uključen i MUP, čiji helikopter je krenuo da evakuira jedno povrijeđeno dijete. Sada je najvažnije da evakuiramo ugroženo stanovništvo i da spriječimo nastanak daljnje štete”, poručio je Nikšić u saopćenju.

Sve vijesti oko poplava pratite na UŽIVO

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare