Nikšić o Rimcu: Iskočio je iz kolosijeka, ministri na sjednicama trebaju pričati probleme, a ne u javnosti

Vijesti 29. aug 202418:42 1 komentar

Iako se očekuje da na današnjem sastanku premijera Federacije Bosne i Hercegovine i lidera SDP-a Nermina Nikšića i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića bude govora o određenim kadrovskim rješenjima među kojima je i imenovanje direktora Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu (KCUS), još nije jasno da li će to biti konačno riješeno ili će se samo to spomenuti tokom razgovora. Upravo je KCUS bio povod da federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac "otvori dušu" pred novinarima izražavajući jasno svoje nezadovoljstvo o toj temi, ali i odnosu Vlade FBiH prema njegovom resoru. Nikšić je odgovorio na sve to danas prije sastanka.

Naime, Rimac je jučer, između ostalog, poručio da nema nijedan razlog da prof. dr. Ismet Gavrankapetanović ne bude imenovan za generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Zatim je ispričao kompletnu pozadinu ove priče i izrazio svoje nezadovoljstvo zbog odnosa koji Vlada FBiH ima prema resoru na čijem je Rimac čelu, a koju detaljnije možete čitati OVDJE. Između ostalog, poručio je i to da mu ne imponira biti ministar ako ne može nešto napraviti.

“Rekao sam pred premijerom Nerminom Nikšićem da ćemo od oduzete imovine od kriminalnih radnji tražiti da dio ide u Fond solidarnosti. Od igara na sreću također. To je jedini moj cilj da se borim na takav način”, poručio je, između ostalog, Rimac.

Nikšića su danas novinari pred sastanak u Konjicu pitali za komentar na izjave Rimca.

“Mislim da je ministar Rimac jučer iskočio iz kolosijeka i to je jedna stvar koja se u ovoj vladi ne može dešavati i funkcionisati. Ministri svoje stavove trebaju iznositi na sjednici vlade i da se bore za te stavove, a ne da kritikuju. Mogli ste vidjeti u mom prethodnom, a i u ovom mandatu da je prvi put da je neki ministar na takav način postupio. Naravno da ću razgovarati s njim na tu temu. Ima pravo da vodeći svoj resor traži prava i bori se za svoj status, ali svakako da javnost nije mjesto gdje se o tome govori i raspravlja”, zaključio je Nikšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare