Nikšić posjetio zatvor u Zenici: Dogovoreno rješavanje deficita radne snage

Vijesti 18. sep 202417:23 0 komentara
KPZ ZT Zenica

Nermin Nikšić, premijer Federaciie BiH, posjetio je danas Rusmira Isaka, direktora Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) zatvorenog tipa (ZT) u Zenici.

Ovom prilikom direktor Isak upoznao je premijera sa funkcionisanjem zatvora, ali i problemom nedostatka kadra u pritvorskom dijelu koji je opterećen.

“Imamo problem sa velikim brojem pritvorenika, međutim, uspješno se nosimo sa tim izazovom i zatvor nesmetano funkcioniše. Generalno, uveliko bi naš rad unaprijedio prijem novih zatvorskih policajaca, za što očekujemo podršku Vlade Federacije u Budžetu za narednu godinu. Zasad, prvu godinu mog mandata, sve funkcioniše besprijekorno i unapređujemo brojne stvari”, kazao je direktor Isak, ističući korektnu dosadašnju saradnju sa premijerom i Vladom FBiH.

KPZ ZT Zenica

Prema riječima premijera Nikšića, ovo je prva posjeta nekom od zatvora, a koji je podržao rad KPZ Zenica te obećao punu podršku Vlade FBiH.

“Nastojati ćemo povećati sredstva da se riješi deficit radne snage. Moramo imati zadovoljne ljude koji rade u ovako odgovornoj ustanovi, zbog čega ćemo se potruditi da u Budžetu za narednu godinu osiguramo veća sredstva za plaće i materijalne troškove“, kazao je premijer Nikšić, koji je također pohvalio dosadašnju odličnu saradnju sa direktorom Isakom.

Ovom prilikom razgovaralo se i o pokretanju pogona za šivenje uniformi, koji bi donio izuzetne uštede i olakšao nabavke uniformi kako za zaposlene u svim zatvorima, tako i za policijske službenike. Također, razmatrala se i mogućnost izgradnje parkinga za mještane Meokušnica na dijelu KPZ-a Zenica, međutim, o konkretnijim rješenjima za ovaj problem, stava su obje strane, može se razgovarati tek kada to bude predviđeno Urbanističkim planom.

KPZ ZT Zenica

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!