Nikšić: Pravimo pionirske korake, stvaramo pretpostavke da BiH krene naprijed

Vijesti 05. jan 202316:05 0 komentara
N1

U hotelu Integra u Doboju danas je održan sastanak SNSD-a i predstavnika Osmorke. Nermin Nikšić, lider SDP-a i predstavnika Osmorke, izjavio je kako su "otvoreni razgovarali i o stvarima o kojima do sada nije bilo volje da se priča".

“Želimo praviti neki novi ambijent u BiH u kojem se može razgovarati i dogovarati i oko stvari oko kojih se eventualno ne slažemo. Biće puno lakše kada ovo sve zaživi, formiramo Vijeće ministara i pokažemo da radimo na rješavanju svakodnevnih problema građana BiH i kada je u pitanju funkcionisanje institucija BiH jer svi smo svjesni da imamo potpunu blokadu funkcionisanja svih institucija na nivou BiH”, rekao je Nikšić medijima nakon sastanka.

Ogrešević: NES i SBiH neće biti većina na državnom nivou

Istakao je kako mu je drago što prvi put ovakvim sastancima prisustvuju Semir Efendić i Nermin Ogrešević te se zahvalio Miloradu Dodiku na domaćinstvu.

“Otvoreno smo razgovarali o stvarima o kojima do sada nije bilo volje da se priča. Spomenuli smo mnoga pitanja među kojima je i pitanje potpisivanja sporazuma BiH sa Islamskom zajednicom itd. Pravimo pionirske korake na polju saradnje, dogovaranja i stvaranja pretpostavki da BiH krene naprijed”, zaključio je Nikšić.

Naveo je i to kako će sutra biti održane sjednice organa NiP-a i Naše stranke na kojima će biti odlučeno o ostalim imenima za pozicije ministara i zamjenika ministara koji pripadaju Osmorki.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!