Nikšić: Zajedno ćemo pokazati da je moguće mijenjati stanje i sistem u BiH

Vijesti 29. nov 202211:333 komentara
Izvor: F.Z./N1

Lider SDP-a Nermin Nikšić, koji je danas potpisao sporazum o koaliciji Osmorke i HDZ-a BiH, kazao je kako je ovo poseban događaj te da su ovim sporazumom htjeli poslati poruku kako će zajedno stranke Osmorke i HDZ BiH pokazati da je stanje i sistem u Bosni i Hercegovini moguće promijeniti. "Imat ćemo vlast koja će se držati programa", rekao je Nikšić.

Nikšić je naveo kako se Osmorka proširuje iz dana u dan jer im pristupaju i druge političke partije koje “prepoznaju da se radi o novom projektu koji bi trebao biti dobar za sve građane BiH”.

“Nije bilo kontroverzi prije potpisivanja, poremećaja, curenja informacija i dezinformacija, da jedni drugima kroz medije ne poručujemo ništa, otvoreni za razgovore. Stvaramo atmosferu u kojoj svako može reći svoj stav, boriti se za svoje stavove argumentovano, ali i stvoriti nove pretpostavke na političkoj sceni u BiH. Kad se dogovorimo nakon svog dogovaranja i potpišemo, da to što je potpisano realizujemo u punom kapacitetu. Zbog toga ovaj sporazum smatram nečim novim na političkoj sceni. Izvagali smo sve i vrlo smo opredjeljeni da stanemo iza ovog sporzuma. Nosioci izvršne vlasti koji će biti u ime ove koalicije trebaju krenuti u operacionalizaciju”, rekao je Nikšić.

Istakao je kako je moguće je da dođe i do različitog viđenja, ali da su “na to navikli te da su uspostavili sistem u kojem će otvoreno razgovarati o svemu te da će probleme rješavati iza zatvorenih vrata sami a ne putem medija”.

“Predstoji nam dalji rad i probati do kraja godine formirati i Vijeće ministara BiH, Vladu FBiH i kantonalne vlade tamo gdje možemo utjecati”, rekao je Nikšić.

Podsjetimo, u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas je zvanično biti potpisan koalicioni sporazum i između HDZ-a BiH i stranaka koje su okupljene oko Osmorke, a koju čine SDP, SBiH, BHI-FK, NiP, NS, ZnG i NES.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar