Niske temperature su iza nas, ali meteorolozi imaju važnu preporuku

Vijesti 17. mar 202318:07 0 komentara
N1

Zima, niske temperature i snježne padavine konačno su iza nas. Lijepo vrijeme je već izmamilo veliki broj građana na ulice. Ipak, još ne odlažite zimsku odjeću, preporučuju meteorolozi, i jačajte imunitet- ljekari upozoravaju na prisustvo virusa.

Sunčan dan, procvalo cvijeće i ulice pune šetača, znak su da nam proljeće stiže. Banjalučani su iskoristili toplije vrijeme i već napravili planove za predstojeći vikend.

-Volim na neki izlet da odem, pored Vrbasa, uživanje sa prijateljima, biće super,

-Vjerovatno sa djecom, vani u parku,

-Svakako, kome ne prija, pogotovo što sam ja iz Arizone porijeklom, pa možete misliti kako meni prija ova klima. Ja sam za to, volim sunce, mislim da svako voli sunce, kažu u anketi građani Banjaluke.

Koliko vremenske prilike utiču na raspoloženje, svjedoče i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine. Svi su se uželjeli toplijih dana.

-Kad je vrijeme loše i ja sam loše. Naravno, ko ne želi sunčano vrijeme, jedva čekam ljeto,

-Ja sam i stara, bolesna svašta nešto, grozno na mene ove promjene. Ali danas mi je baš fino,

-Uživamo, proljeće dolazi, kažu građani Mostara.

Iako je toplije vrijeme izmamilo i brojne Sarajlije u šetnju, oni stariji i iskusniji napominju da još uvijek nije vrijeme za opuštanje, jer mart zna biti varljiv.

Vrijednosti jutarnjih temperatura zraka su i dalje za zimske jakne, tako da se moramo slojevito pripremiti na minuse tokom jutarnjih sati, a poslijepodne uz ovo obilje sunca sve ćemo to lagano nositi uz sebe, tako da nam neće ni trebati poslijepodne. Ali u jutarnjim satima i dalje su vrijednosti zraka dosta niske i za zimske su garderobe“, kaže meteorolog Bakir Krajinović.

Za ovaj period godine, karakteristične su alergije i virusi, s obzirom njihovom širenju pogoduju visoke temperature.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!