Nova v.d. direktorica KCUS-a Hajrija Maksić za N1: Pacijenti će mi biti u fokusu, biće potrebno snimiti stanje po klinikama

Vijesti 28. maj 202420:15 0 komentara
Screenshot/BHRT

Hajrija Maksić nova je v.d. direktorica KCUS-a. U razgovoru za N1 kazala je šta će joj biti prvi zadaci za vrijeme tromjesečnog upravljanja najvećom zdravstvenom ustanovom u državi.

“Prvo ću preuzeti dužnost i ovo što je kolega Alen Pilav započeo. Već smo o nekim stvarima razgovarali. Biće potrebno snimiti stanje po klinikama, vidjeti šta su prioriteti. Negdje ima kadrovskih problema, negdje tehničkih ali je prerano o detaljima tek sam imenovana”, kazala je ona.

Ono po čemu je KCUS u žiži interesovanja je nedostatak određenih citoststika, a kao što je N1 ranije izvještavao pacijenti nemaju ni neophodne injekcije za oko.

“Pacijenti će biti u fokusu i tražit ćemo način da se svi problemi riješe zajedno sa nadležnim institucijama”, navela je Maksić.

Maksić je na ovu poziciju imenovana poslije Alena Pilava, a još nije okončana trakavica sa konkursnom procedurom za imenovanje direktora. Podsjećamo Ismet Gavrankapetanović nije dobio odobrenje federalnog ministra zdravstva.

Maskić je od 1997. godine uposlenica Pedijatrijske klinike, kao specijalista pedijatar na odjelu Neonatologija i intenzivna njega, a 2009. godine je imenovana za šefa odjela Neonatologija. Iste godine stekla je i subspecijalizaciju iz oblasti neonatologije. Članica je Ljekarske komore i Udruženja pedijatara. Također, članica je i sekretar Upravnog odbora Udruženja neonatologa i intenzivista Federacije BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

#related-news_0

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!