Nova zgrada MUP-a KS u sarajevskom naselju Pofalići

Vijesti 08. nov 202309:54 1 komentar
Vlada KS, MUP KS

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Policijska uprava Novo Sarajevo u skoroj budućnosti trebali bi dobiti novo sjedište.

Riječ je o lokalitetu u sarajevskom naselju Pofalići. Skupština Kantona Sarajevo je dala saglasnost na nacrt Ugovora o prenosu prava vlasništva uz protučinidbu između Kantona Sarajevo i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija” Sarajevo.

To predstavlja jedan od prvih koraka koji će ponovno građevinski “oživiti” prostor na kojem se trenutno nalazi nedovršeni objekat u trenutnom vlasništvu „Vodovoda i kanalizacije”, a na kojem će se izgraditi dugonajavljivane nove zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Policijske uprave Novo Sarajevo.

Prema riječima ministra MUP-a KS Admira Katice, naredni koraci Vlade, Ministarstva i Zavoda za izgradnju podrazumijevaju rušenje postojeće građevinske konstrukcije i pokretanje gradnje potpuno novog objekta, površine cca 25.000 kvadratnih metara, sa brojnim namjenama potrebnim za optimalno funkcionisanje Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare