Novalić i ostali stigli u Sud BiH, očekuje se svjedočenje bivšeg direktora FUCZ

Vijesti 06. okt 202109:01 0 komentara
N1

U Sudu Bosne i Hercegovine jutros je nastavljeno suđenje Fadilu Novaliću i ostalima u okviru predmeta "Respiratori".

Danas je najavljeno da se pred Sudom BiH u svojstvu svjedoka pojavi Mustafa Kadribegović, koji je nakon suspenzije Fahrudina Solaka kratko bio na čelu Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Na prošlom ročištu održanom 1. oktobra ove godine svjedočili su uposlenici Agencije za lijekove koji su obrazložili kakva je bila njihova uloga u nabavci spornih respiratora.

Prvi je svjedočio Mladen Čančarević, pravnik u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH. Neke od njegovih obaveza, kako je pojasnio su i rad na predmetima interventnog uvoza, u kontekstu ispunjavanja uslova.

Svjedočila je i njegova kolegica, inspektorica Dragana Reljić. Rekla je da se odlučuje o predmetima u dogovoru s glavnom inspektoricom. Predmet Srebrena malina zatekla je u petak na stolu, signiran od glavnog inspektora (Indira Fazlagić). Pisalo je “hitno Vlada FBiH”.

Osim Novalića, za ovu spornu nabavku kineskih respriatora su optuženi i ministrica finansija FBiH Jelka Milićević, suspendovani direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik preduzeća “Srebrena malina” Fikret Hodžić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!