Novalić otkrio koja ga osobina odvaja od prosječnih ljudi: To je Božiji dar

Vijesti 17. apr 202313:42 0 komentara
F.Z./N1

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine u intervju koji je dao za Bosnainfo je govorio o formiranju Vlade FBiH, ali i o prvostepenoj presudi u slučaju Respiratori.

Naime, on je za pomenuti portal kazao da misli da Nermin Nikšić, lider SDP-a neće doći na poziciju premijera.

“Mislim da neće. Ne vidim ja tu kombinaciju”, kazao je.

Na pitanje kako se nosi sa pritiskom koji je donijela prvostepena presuda u slučaju Respiratori prema kojoj ste osuđeni na četiri godine zatvora, Novalić je kazao da je čist pred sobom i Bogom.

“Bez ikakvog problema se nosim jer ja sam čist pred sobom i pred Bogom i nemam ja taj problem. To nije deformacija kod mene, to je deformacija sistema i to značajna. Toliko velika da će ovaj sistem pojesti samog sebe. To je počelo još sa slučajem bivšeg predsjednika Federacije Budimira, kulminiralo je sa mnom. To nema veza se istinom i sa mnom. Građani očekuju istinu. Sve je to posljedica ovoga što smo stvorili, kad god neko stvori vrijednost, to se napada. Ja sam iz privrede i prihvatio sam ovaj posao jer sam mislio da je to tehnokratski i menadžerski posao, i on to jeste. Danas, ja sam žrtva krive procjene. Jer treba mene sada maknuti da bi se došlo do te vrijednosti”, kazao je za Bosnainfo.

Potom je dodao:

“Nisam vjerovao da ću biti osuđen. Ne mogu da vjerujem da postoje ljudi u sistemu koji sve to propuste i krivo reagiraju na neke nagovore i neke narudžbe”.

Između ostalog, kazao je kako je na poziciji premijera upotrijebio sve svoje znanje i energiju.

“Ja sam na ovom mjestu upotrijebio sve svoje znanje i energiju, a imam i jedno i drugo. To je Božiji dar, mnogo veću energiju imam nego prosječni ljudi. Rezultatima se mjerim i ostvario sam značajne pomake. Niko se ne buni. Penzije smo povećali, sad ćemo i boračke. Od 2016. godine nikada nismo zakasnili neko plaćanje. A kad smo došli, bilo je i po tri godine zaostatka. MMF je potvrdio da Federacija stoji dobro. Ekonomska politika je bila na nivou G 20. Frustracije u medijima ne možemo riješiti. Planinarenje mi je mnogo pomoglo. Konzumiram ga redovno, sad je ramazan, pa ne mogu toliko”, kazao je Novalić.

Oglasio se i Fadil Novalić: Borba se nastavlja, ovo je samo prvo poluvrijeme

Podsjetimo, Sud BiH je u srijedu, 5. aprila, izrekao prvostepenu osuđujuću presudu Novaliću i drugooptuženima – suspendiranom šefu Civilne zaštite FBiH Fahrudinu Solaku, te vlasniku poljoprivredne firme “Srebrena malina” Fikretu Hodžiću.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!