Novalić sa rudarima iftario 300 m pod zemljom: “Jedno od najljepših iskustava”

Vijesti 29. apr 202207:18 > 07:55 6 komentara
RMU Banovići

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić sinoć su posjetili rudare druge smjene jame "Omazići" rudnika "Banovići". S obzirom da je mjesec ramazan iskoristili su priliku i zajedno sa više od 100 rudara iftarili 300 metara pod zemljom.

Iftaru su se pridružili i ministar privrede TK Edin Duraković, ministar za boračka pitanja TK Zoran Blagojević i načelnik općine Banovići Bego Gutić.

Direktor Rudnika Elvir Salihović zahvalio se uvaženim gostima na posjeti, a posebno na svemu onome što su u prethodnom periodu činili za rudare, svako u svom domenu, napisano je na Facebook stranici RMU “Banovići” d.d. Banovići. Navodi da su svojim djelovanjem stvorili pravni, zakonodavni, poslovni i ambijentalni okvir u kojem danas Rudnik posluje.

“Današnji obilazak jame “Omazići” i iftar sa rudarima predstavlja izraz našeg dubokog poštovanja prema rudarima, te suštinskog opredjeljenja svih nas da svako iz svog djelokruga rada učinimo sve neophodno da se poboljšaju uvjeti rada i život rudara”, u svom obraćanju kazao je direktor Salihović.

“Ovaj vid posjete rudarima na njihovim radilištima je znak podrške za nesebičan i požrtvovan rad ljudi koji svakodnevno održavaju stabilno funkcionisanje cijelog energetskog sistema Federacije BiH”, dodali su iz RMU “Banovići” d.d. Banovići.

Premijer Federacije objavio je nakon iftara nekoliko fotografija iz rudnika, napisavši: “Iftar sa rudarima. Jedno od najljepših iskustava.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare