Nove gužve na granicama BiH: Na GP Doljani i Gradiška duga zadržavanja u oba smjera

Vijesti 24. aug 202414:11 0 komentara
BIHAMK

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Bijača, Gabela Polje, Osoje, Velika Kladuša, Gradina i Ivanica, a na graničnim prijelazima Doljani i Gradiška duga su zadržavanja u oba smjera.

“Na ostalim graničnim prijelazima pojačana je frekvencija vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Napominjemo da su čekanja na graničnim prijelazima podložna čestim izmjenama. Vozači mogu pogledati kamere na našoj web stranici bihamk.ba”, saopćili su iz bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Zbog pojačane frekvencije vozila usporeno se saobraća na dionicama magistralnih puteva Zenica-Žepče (kod mjesta Nemila) i Jablanica-Mostar (kod mjesta Vrapčići).

“Na naplatnom mjestu Lepenica, na autoputu A-1, saobraća se usporeno, bez obustava. U ponedjeljak, 26. augusta, od 8 sati do utorka 27. augusta 2024. godine, do 8 sati saobraćaj će biti potpuno obustavljen na izlaznom kraku autoceste A-1 iz pravca Konjica prema naplatnom mjestu Lepenica”, istakli su iz BIHAMK-a.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Olovo-Semizovac.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Do kraja augusta za putnički saobraćaj otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!