Novi dan: Kako prevenirati materijalne i ljudske gubitke u poplavama?

Vijesti 16. jan 202315:31 0 komentara
N1

Civilne zaštite upozoravaju: Na području cijele Bosne i Hercegovine očekuju se obilnije kišne padavine praćene jakim udarima vjetra. Moguće bujične poplave i u urbanim sredinama. Šta se može uraditi? Kako prevenirati materijalne i ljudske gubitke za Novi dan govori Igor Kovačić - glasnogovornik Svjetske meteorološke organizacije za BIH. Iz Abu Dhabija se upravo vratio i stručnjak za energiju Nihad Harbaš koji će govoriti o efikasnijem korištenju energije u budućnosti.

Zapitate li se nekada kako su se ideali „savršene“ ljepote drastično mijenjali kroz historiju? Šta je nekada bio pojam atraktivnog izgleda, a šta je danas? Robuje li se oduvijek teroru mladolikog i lijepog izgleda i šta je zapravo ono što osobu čini lijepom? O ovoj temi jutros u Novom danu sa Dr. Adnan Zećo – plastični hirurg, Dženeta Schitton – stručnjakinja za marketing i branding i psihologinja Tanja Tankosić Girt koja će biti na online vezi s Korčule.

Šta su mu sve pričali o turcima, a šta je saznao o njima istražujući? Na koga je najveći utjecaj ostavila otomanska imperija, koje predrasude su još žive, zašto tako volimo turske serije – gost Novog dana je Dragomir Lajšić, autor knjige Svi turski sultani. Lajšić nije samo hronološki poredao sultane kao lutke u muzeju. Svakome od njih dao je osobine živog čovjeka sa inteligencijom i voljom, ili bez njih, sa temperamentom, karakterom i motivima.

U Mostaru će se sutra dodijeliti Nagrade za inovativne nastavnike i nastavnice. Nagrade dodjeljuje Centar za obrazovne inicijative Step by Step. Cijeni li danas profesiju o čijem predanom radu doslovno zavisi budućnost ove zemlje za Novi dan govori Nedim Krajišnik, direktor Centra za obrazovne inicijative Step by Step.

Sportske aktuelnosti donosi Semir Mustafić, vijesti iz svijeta Esmir Milavić.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!