Novi dan: Sjećanje na masakr na tuzlanskoj Kapiji

Vijesti 24. maj 202416:07 0 komentara
N1

25.05.1995. godine dan je kada je ubijena tuzlanska mladost: Danas se obilježava 29. godišnjica masakra na tuzlanskoj Kapiji. Tog dana su pripadnici Vojske Republike Srpske s Ozrena ispalili granatu u 20.55h. 71 osoba je ubijena, ranjeno 150, prosjek starosti poginulih bio je 24 godine. Uživo smo u Tuzli.

UN savjetnica za mlade iz Sarajeva Sajra Kustura i omladinski aktivista i član Zelene omladine Srbije Filip Janković iz Beograda, danas u Novom danu govore o značaju usvojene Rezolucije o Srebrenici u UN, važnosti poštivanja prošlosti, ali i zajedničkog pogleda za život u budućnosti.

U Sarajevu se održava Prva regionalna konferencija sa međunarodnim učešćem “Wellbeing i život sa kancerom dojke”. Na konferenciji će biti predstavljeni primjeri dobre prakse iz regije, tražiće se odgovori zašto i u BiH sistemsko rješenje za oboljele ne može biti bolje. Konferenciju organizuje Udruženje “Renesansa”, predsjednica Enida Glušac naša je gošća.

Šta treba da znate kada putujete u Hrvatsku? Hrana, životinje, piće, cigarete, alkohol, lijekovi, novac – šta i u kojim količinama možete iz BiH unijeti u Hrvatsku? Krenite spremni na put, izbjegnite neugodnosti na granici. Uživo smo u Banjaluci, Darjana Maglov iz Uprave za indirektno oporezivanje naša je gošća.

Završena je snooker sezona u BiH. Mario Željo Milošević je osvojio titulu državnog prvaka u Snookeru kao i Masters Carlsberg snooker lige Best of the Best. Faris Vučkić se plasirao na treće mjesto u državoj snooker ligi, ujedno i certificirao za snooker trenera na nivou Evropske Snooker Organizacije. Mario i Faris gosti su Novog dana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!