Novi dan: Zašto je teško usvojiti dijete u BiH?

Vijesti 13. jan 202315:34 0 komentara
N1

Dok su Domovi za djecu bez roditeljskog staranja puni, prazna i neispunjena su srca brojnih potencijalnih usvojitelja. Čekaju godinama. Neki ne dočekaju. Proces predugo traje.

Zašto je tako teško usvojiti dijete u BIH za Novi dan će govoriti Lana Lekić, Mirsada Poturković iz Centra za socijalni rad KS, Tarik Salihefendić – direktor Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave.

Kada će se stabilizovati tržište nekretnina? Gdje je cijena kvadrata najveća, a gdje najjeftinija? Vrijedi li ulagati u nekretnine? Za Novi dan pojasnit će stručnjak za nekretnine Haris Kadić.

Odrasla je na Filipinima. Supruga je upoznala u Jordanu, a sudbina ih je zajedno dovela u BiH. Donijeti odluku da žive u BIH nije bilo lako – priznaje Madeline Ben Atković – inače i prva filipinka koja je dobila državljanstvo BIH. Sutra u Novom danu govori o svom životu na Filipinima, Jordanu, Sarajevu, osjećaju koji je imala kada je tek došla živjeti u BIH i osjećaju koji ima sada.

Stranci znaju šta ih drži u BIH, no znamo li mi? Jesmo li svjesni ljepote različitosti i zajedničkih identiteta koje BIH ima? Zoran Matić novinar i putopisac iz Banje Luke jeste! Za Novi dan će govoriti o svojoj knjizi „50 top lokacija Bosne i Hercegovine“ i o svim bogatstvima kojima obiluje naša domovina.

Subotnje izdanje Novog dana je na programu od 09-11h. Sa vama je Minela Jašar – Opardija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!