Završeni pretresi u okviru istrage ubistva policajaca

Vijesti 04. nov 202115:50 > 16:04 0 komentara
N1

Završeni su pretresi na Palama u okviru ubistva sarajevskih policajaca, javila je reporterka N1 Sanela Dujković.

Kako je ranije kazala naša reporterka, pretresi su bili prošireni na dodatni broj objekata, a pretres kod zgrade Filozofskog fakulteta koji je počeo jutros je također završen.

Stambenu zgradu su napustili policijski službenici SIPA-e, MUP-a KS i MUP-a RS, a pretresan je stan na prvom spratu.

Zvaničnih informacija još nema, ali je izvjesno da u sklopu današnjeg dijela akcije neće biti lišenja slobode te da su policijski službenici uz pretrese obavljali informativne razgovore sa više osoba.

Kako je javila naša reporterka sa mjesta događaja, u stambenu zgradu kod Filozofskog fakulteta na Palama inspektori su proveli jednu žensku osobu.

Ranije je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić istaknula da je pretreseno nekoliko objekata, a među njima je i jedna kancelarija Policijske uprave Pale.

U akciji koja je počela rano jutros učestvuju pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) uz asistenciju MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a Republike Srpske i Obavještajno sigurnosne agencije (OSA). Akcija se provodi pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, dvojica sarajevskih policajaca Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!