Novi rektor UNSA Tarik Zaimović: Nastavljamo razvoj UNSA i rad na poboljšanju kvalitete studija za studente (VIDEO)

Vijesti 03. jul 202413:43 2 komentara

Prof. dr. Tarik Zaimović novi je rektor Univerziteta u Sarajevu. U svom obraćanju medijima nakon što je sjednica završena, najavio optimistične promjene i nastavak razvoja UNSA.

“Nastavit ćemo raditi na razvoju UNSA. Puno je posla pred nama, velika smo institucija. Proteklih pet godina je bilo dosta izazova, nadamo se da ćemo u narednom periodu postići bolje rezultate”, reka je prof.dr. Zaimović.

Najavio je projekat digitalizacije UNSA i razvoj centara izvrsnosti. Također, kazao je da če fokus rada biti i na naučno-istraživačkom radu, studijskim projektima i poboljašnju kvalitetu studiranja.

Govoreći o broju studenata, kazao je kako su prošle godine upisali sedam posot više brucoša nego godinu ranij. Istakao je kako se bro jstabilizira, ali da na to ne mogu utjecati.

“Ono gdje možemo uraditi puno je staviti fokus na studijske programe, posebno međunarodne kako bi povećali broj međuanrodnih studenat. Sada nam treba dosta ulaganja u naučno-istraživačku infrastrukturu i izgradnju kampusa jer to privlači međunarodne studente”, rekao je Zaimović.

Tarik Zaimović novi rektor Univerziteta u Sarajevu: Jedan glas odlučio

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare