NSRS dopunila dnevni red, Posebna sjednica o Informaciji o “razgraničenju” koje se tako više ne zove

NSRS

Nakon 10. redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, koja će biti održana sutra, biće odražana 14. posebna sjednica s jednom tačkom dnevnog reda - Informacija o potrebi pokretanja procedure regulisanja odnosa Republike Srpske i Federacije BiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim aktima.

Danas je održan Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske na kojem je donesena ova odluka o posebnoj sjednici, a na prijedlog narodnih poslanika.

Također, predloženi dnevni red Desete redovne sjednice dopunjen je na zahtjev Vlade Republike Srpske sa tri tačke: Prijedlog zakona o dopuni Zakona o bankama Republike Srpske – po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Investiciono razvojnoj banci Republike Srpske – po hitnom postupku i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o unutrašnjem platnom prometu – po hitnom postupku. O ove tri tačke vodiće se objedinjena rasprava. Riječ je o zakonima koji su usvojeni danas. >> Opširnije

“Kolegijum je prihvatio prijedlog predsjednika Narodne skupštine Nenada Stevandića da Svečana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, sa jednom tačkom predloženog dnevnog reda: Obraćanje predsjednice Narodne skupštine Republike Srbije Ane Brnabić, počne u utorak, 9. jula 2024. godine, a da se po njenom okončanju nastavi Deseta redovna sjednica”, navodi se u saopštenju.

Konačan prijedlog dnevnog reda Desete redovne sjednice možete pročitati OVDJE.

Prijedlog dnevnog reda 14. posebne sjednice Narodne skupštine:

Podsjetili su da će u utorak, 2. jula, u 10 časova, prije početka Desete redovne sjednice, u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske biće održana Prva, konstitutivna sjednica Parlamentarnog foruma Republika Srbija – Republika Srpska. Zasjedanje Parlamentarnog foruma biće nastavljeno i 3. jula.

Predsjednik Stevandić i tadašnji predsjednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić potpisali su 20. septembra 2023. godine u Beogradu Memorandum o formiranju Parlamentarnog foruma Republika Srbija – Republika Srpska.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!