NSRS u srijedu o Domu naroda BiH, opozicija optužila Pokret za državu

Vijesti 23. nov 202216:11 1 komentar
N1

Prva Posebna sjednica Narodne skupštine, na kojoj će biti birani delegati za Dom naroda Bosne i Hercegovine, potpredsjednici NSRS i delegati u Vijeću naroda Republike Srpske biće održana u srijedu u 12:00. Trebala je ranije, ali zbog kašnjena CIK-a je prolongirana.

Ovo je nakon skupštinskog Kolegijuma saopštio predsjednik NSRS Nenad Stevandić.

Već u samoj najavi naslućuje se da slijedi burna sjednica, jer opozicija traži transparentniji izbor delegata u Dom naroda Bosne i Hercegovine, jee se glasanje vrši tajno.

“PDP je tražio da proces izbora delegata za Dom naroda bude maksimalno transparentan”, kaže Igor Crnadak.

“U najmanju ruku da je pozicija poslanika onakva, kakva je bila pozicija birača 2. oktobra, da se vidi da poslanik ne može slikati listić”, dodao je on ističući da se tako sprječava i politička trgovina.

Upitan za komentar o navodima da će SNSD definitivno imati četiri delegata i tako apsolutnu kontrolu Crnadak je istakao da još ništa nije završeno.

“Po mojim informacijama ništa nije završeno i sve je otvoreno”, kaže komentarišući navode da Pokret za državu ostaje pri svom prijedlogu i bez podrške opoziciji.

Nebojša Vukanović iz Liste za pravdu i red kaže da će on i poslanici u njiegovom klubu podržati kandikdata SDS, te da se ne smije dozvoliti jednom čovjeku kontrola svih procesa

“Nemam ništa protiv da poslanici Pokreta za državu budu dio vlasti, ali ne smiju jednom čovjeku da daju ključeve države”, kaže Nebojša Vukanović. Svevlida Hurtića iz BH Zelenih optužuje za dil sa SNSD-om. Ostalih četiri, kaže, nemaju takav deal (dogovor).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare