O neusvajanju amandmana: “Želi se kapitalizirati na osjetljivoj kategoriji”

Vijesti 03. jun 202218:06 > 20:07 0 komentara

Gradsko vijeće Tuzla usvojilo je rebalans budžeta za ovu godinu. Opozicija nezadovoljna zbog odbijanja amandmana, krive gradonačelnika. O projektima predviđenim rebalansom i drugim aktuelnim temama razgovarali smo sa Jasminom Imamovićem, gradonačelnikom Tuzle.

Zalaganje vijećnika

Opozicija ga optužuje da je zbog odbijanja amandmana odbio pomoći prvom kafiću sa radnicima koji imaju Downov sindrom. Na početku emisije komentarisao je ovo, rekavši da se želi kapitalizirati na osjetljivoj kategoriji.

“Htjeli su da uđu u budžet. Čovjek je osnovao kafić. Imamo jednu politiku prema djeci sa smetnjom u razvoju. Punu empatije. Pogledajte moje sastajanje sa njima, dva puta godišnje. Ovo što će BiH dobiti prvi centar za autizam je prvobitna incijativa Gradske uprave Tuzle i moga mandata. On je mogao obezbijediti sredstva kad je otvorio kafić i da se javi na javni poziv. Imamo javne pozive i treba gospodin da se javi, a ne da založi nekog vijećnika koji bi htio kapitalizirati na tako osjetljivoj kategoriji. Postoji način i sa fondovima”, rekao je Imamović.

Zašto nisu usvojeni ostali amandmani, upitali smo.

“Dva vijećnika su predložila 66 amandmana. Nemoguće je većinu tih amandmana prihvatiti. Oni su nestručno sastavili amandmane. Šta god predlaže, kažu, nek se skine sa tekuće rezerve. Nije to pitanje volje, nego neozbiljnost predlagača”, naveo je.

Gradsko groblje, kaže, im je top prioritet.

“Nema više mjesta za sahranjivanje. I to me sačekalo. Sačekala me redukcija vode, i mnogi komunalni objekti. I riješili smo to, ali nismo riješili problem gradskog groblja”, kazao je Imamović.

“Segmendina je imala smisao za mjeru”

Komentarisao je i povećanje karata na Panonskim jezerima, rekavši da je tu najniža cijena ulaznice u BiH, ali i regiji.

“Tri puta je jeftinija nego u Sarajevu na Termalnoj rivijeri. Kad je došlo do povećanja struje, odobrili smo povećanje za neznatni iznos”, kazao je.

Osvrnuo se i na iznenadnu smrt kolegice Segmendine Srne Bajramović sa kojom je bio svakog petka u kontaktu.

“Petkom smo imali online sjednice izbornog štaba. Dugo smo prijatelji. Vodila je književne susrete godinama. Nije ona bliska sa mnom već i s mojim saradnicima. Radi se o izuzetnoj osobi, brilijantnog uma. Oduševljen sam njenom pameću i smislom za mjeru. Bio je nevjerovatan šok kada su mi javili da je iznenada preminula. Duboka je bol za nas koji smo imali čast da je poznajemo”, zaključio je Imamović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!