O putevima droge glasnije govori politika, nego pravosuđe

Vijesti 29. mar 202219:21 0 komentara
N1

Završeno je ispitivanje osumnjičenih za ubistvo načelnika prijedorske krim policije Aleksandra Miljatovića i Igora Rapajića, kažu za N1 u Republičkom javnom tužilaštvu. Upućen je prijedlog za određivanje mjere pritvora. Oba osumnjičenika su se tokom saslušanja branili šutnjom. Istovremeno, policija u RS pretresa svoje redove. Istražit će se da li je i ko odavao informacije kriminalcima, a zaštićenih, obećavaju neće biti.

Nalgodavcem ubistva policajca Radenka Bašića se i dalje smatra ranije pritvoreni prijedorski žestoki momak Dalibor Railić.

Kao za sada jedini motiv ubistva, po svima čestitog policajca Bašića, navodi se posao koji je radio. Bez detalja da li je presjekao lanac droge, ili pak sakupljao dokaze na nekim ranijim ubistvima u Prijedoru, poput onog prošlogodišnjeg brutalnog ubistva Mihajla Stupara-Šmita.

Provjerava se i eventualna povezanost pojedinih policijskih službenika sa kriminalcima, posebno indicije da su upravo na području prijedorske uprave kriminalcima prodavali službene informacije.

Sve i jedan policajac za kojeg se dokaže da je bio u kontaktu sa bilo kojim kriminalcem, naročito ako je odavao određene podatke, biće procesuiran i izbačen iz Ministarstva, krivično odgovoran, tvrdi danas ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Nijedna policija na svijetu nije imuna na tu pojavu, kaže Lukač, ali dodaje da pošteđenih neće biti.

Provjeriće se i navodi o prekomjernoj upotrebi sile, premlaćivanju privedenih u noći sa subote na nedjelju.

Slučaj Bašić mogao bi rezulirati i pooštravanjem zakona.

“Svakoga je zabrinulo ovo što se desilo u Prijedoru. Napad na policiju nije isto što i međusobni sukob među običnim građanima”, izjavio je Nedeljko Čubrilović, predsjednik NSRS.

Šuškanja po Prijedoru da građani strahuju od pojedinih, policiji dobro poznatih grupa, potvrđuje i šef DNS kluba u NSRS, koji živi u gradu na Sani.

“Zna se dobro gdje se ulazi u koje kafiće i prave racije, a gdje se ne ulazi. Ja ne bih da pričam o određenim ljudima, prije bih da pričam o strukturama i bliskosti vlasti sa određenim strukturama i sistemima. O pojedincima ne bih pričao, njima treba da se bave Ministarstvo unutrašnjih poslova i druge strukture vlasti”, naveo je Duško Ivić, šef kluba poslanika DNS.

Imenovanje dotičnih-skupo se plaća, kažu Prijedorčani.

U Prnjavoru se pak priča o lokalnim bunga-bunga žurkama, za koje kažu, znaju u opoziciji:

“Ima žurki, dođite provedite se – samo nemojte hvatati to što je pretežno u tom diskaću, jer kažu da je mnogo bijelog praha. U Prnjavoru je glavni tajkun drvosječa, u njegovom objektu, kažem ovdje u skupštini, imam dojavu, se dila droga. Objekat nema kompletnu dokumentaciju za upotrebu te vrste djelatnosti koju radi. Čuli su oni to u skupštini, bio Lukač. I? Nikom ništa… Zato što je taj kućni prijatelj visokim funkcionerima SNSD-a. To je katastrofa”, riječi su ovo Miladina Stanića, šefa kluba poslanika SDS.

Katastrofom mnogi smatraju i to što o putevima droge glasnije govori politika, nego pravosuđe.

Detaljnije u prilogu Snežane Mitrović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!