Obilježen dan Zeničko-dobojskog kantona

Vijesti 30. aug 202111:38 0 komentara
N1

Povodom Dana Zeničko-dobojskog kantona odrzana je svečana sjednica na kojoj su dodijeljene brojne nagrade i plakete. Između ostalih, doktorici Eldiri Hadžić, načelnici Službe za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica, urucena je Plaketa Zeničko-dobojskog kantona. Ovo je, po svemu sudeći, prvo priznanje nekome u BiH za doprinos u borbi protiv COVID-a 19.

Inicijativa je krenula od pacijenata koji su prebolovali COVID 19. U razgovoru s jednim od njih, saznali smo da je doktorica Hadzic, nerijetko, potrebe svojih pacijenata stavljala ispred svojih. Pored adekvatne terapije koja je svakako najvažnija za oporavak od kovida 19, kažu da je u prvom redu bila podrška oboljelima, davala im je snagu i hrabrila ih, a i sama je u novembru prošle godine prelezala bolest.

Povodom Dana ZDK nakon sjednice je planirano i niz drugih aktivnosti, a zbog nepovoljne epidemioloske situacije sjednica se održava u skladu s važećim epidemiološkim mjerama.

Inače, prema podacima Kriznog staba svi pokazatelji epidemioloske slike u posljednjoj sedmici imaju povišene vrijednosti i taj negativan trend će, prema najavama nadležnih, i u narednim danima biti izražen.

Zbog toga je, podsjecamo, Krizni štab na prijedlog Ministarstva zdravstva, produžio važeće epidemioloske mjere na još 14 dana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!