Obilježena 32. godišnjica ubistva devet Sarajlija u Boljakovom Potoku

Vijesti 28. sep 202412:21 0 komentara
Vlada KS

Delegacija Kantona Sarajevo položila je danas cvijeće na mjesto masakra na mjesnom mezarju u naselju Boljakov Potok te odala počast ubijenim sugrađanima.

Prije 32 godine, za vrijeme dženaze Fatimi Jusić na mezarje su ispaljene, s položaja Vojske RS iz Nedžarića, dvije granate, od kojih je jedna pala među okupljene građane. Od njenog rasprskavajućeg dejstva ubijeno je devet, a ranjeno 20 mještana.

Ubijeni su: Asim Cvrk, Meho Čakarić, Alija Čaušević, Imšir Kerla, Mustafa Karajčić, Ibrahim Šehović, Ramo Veljan te dvije N.N. muške osobe.

“Ožiljci od posljedica agresorskih djelovanja, bol i nevjerica, još uvijek vladaju našim dušama, jer se voljeni nikada ne zaboravljaju”, poručeno je danas.

Također je istaknuto i da se zaboravu neće prepustiti sve patnje civila Sarajeva i torture kojima su bili izloženi tokom četverogodišnje opsade grada.

Osim kantonalne delegacije, porodica i prijatelja ubijenih, obilježavanju godišnjice prisustvovale su i delegacije Grada Sarajeva, Općine Novi Grad, mjesne zajednice te predstavnici Unije civilnih žrtava rata KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!