Obilna kiša zadala nevolje Hercegovcima, najviše pogođena Čapljina

Vijesti 26. feb 202412:05 0 komentara
Višići/Čapljina (Foto: Likeetkovic.hr)

Obilna kiša prouzrokovala je probleme mještanima doline Neretve, posebno u Čapljini i Metkoviću, gdje su poplavljeni mnogobrojni podrumi, kao i poljoprivredne površine.

Zbog obilne kiše i poplava vatrogasci su u nedjelju u Čapljini imali više intervencija na ispumpavanju vode iz stanova, podruma i ulica, dok se u Donjoj Drežnici u Mostaru aktiviralo klizište iznad privatne kuće, a postoji opasnost i po lokalnu cestu.

Kako su u ponedjeljak izvijestili iz Federalne uprave civilne zaštite, vatrogasna jedinica Grada Čapljine imala je intervencije na ispumpavanju vode, i to iz privatne kuće u naselju Višići, kod Crkve svetog Franje, te iz objekta u naselju Gabela Polje.

LikeMetkovic.hr

Osim toga, vatrogasci su ispumpavali vodu i iz privatnog podruma u Čapljini, s ulice prema Crkvi u Čeljevu, kao i s ulice prema Crkvi u Gabela Polju.

Kiše su izazvale probleme i u Mostaru pa je tako Vatrogasna jedinica grada Mostara imala tehničku intervenciju od 7,10 do 7,30 sati, na ispumpavanju vode iz stana u Zagrabačkoj ulici.

Uz to, u Donjoj Drežnici je uslijed obilnih padavina došlo do aktiviranja klizišta tla iznad privatne kuće, a postoji opasnost i po lokalnu cestu.

Otkazana je i fudbalska utakmica između Širokog Brijega i Željezničara u Čitluku jer je teren bio u potpunosti poplavljen.

Portal “BHMeteo.ba” prenosi da sa sjevera Afrike pristiže i sve više pijeska, pa je riječ o “prljavoj kiši”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!