Objavljena detaljna vremenska prognoza: U BiH danas sunčano, jače naoblačenje s kišom očekuje se tokom noći

Vijesti 10. okt 202409:31 0 komentara
Pixabay

U Bosni i Hercegovini danas će veći dio dana preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu širom zemlje očekuje se tokom noći na petak, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stepeni Celzijusovih.

U petak pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini poslijepodne smanjenje oblačnosti. U ranim jutarnjim satima kiša i jači pljuskovi se očekuju širom zemlje. Prijepodne padavine uglavnom u Hercegovini, istočnim i djelimično centralnim područjima Bosne, a poslijepodne lokalno slaba kiša u većem dijelu Bosne. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 25 stepeni Celzijusovih.

U subotu u većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 13 do 18, na jugu do 24 stepena.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 14 do 20, na jugu i sjeveru zemlje do 24 stepena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!