“Očigledno je Kurjak okrenuo Ćurak naopako”

Vijesti 28. maj 202119:03 > 19:39 1 komentar
N1

Još uvijek nema svih odgovora nadležnih institucija, kako, kada i na koji način je tekao akademski i specijalistički put direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović. Nakon što je Asim Kurjak za N1 potvrdio legitimnost i mentorstvo na doktoratu Izetbegović, danas svoj komentar za N1 dala je i doktorica Sanja Kupešić Plavšić, čije ime se spominje u doktoratu doktorice Izetbegović.

Doktorica Sanja Kupešić Plavšić osoba je kojoj Sebija Izetbegović zahvaljuje na stručnoj podršci u svom doktoratu.

N1 je kontaktirao Kupešić Plavšić koja navodi da nije imala priliku pročitati niti nazočiti odbrani doktorske disertacije, te pretpostavlja da se zahvala dr. Izetbegović odnosi na činjenicu, da je s njom nesebično podijelila objavljene znanstvene i stručne radove i poglavlja u knjigama tima koji su joj mogli koristiti za izradu disertacije.

Sanja Kupešić Plavšić bila je angažovana u svojstvu nastavnika na postdiplomskom studiju u Klinici ”Sveti Duh” u Zagrebu. Bila je i voditeljica Odsjeka za humanu reprodukciju ove bolnice.

Odgovorno tvrdim da Dr. Izetbegović nije sudjelovala u znantveno-istrazivačkom radu tima za humanu reprodukciju naše bolnice. Što se tiče poslijediplomskog studija, na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu je proveden svaki registrirani polaznik poslijediplomske nastave koji je s upjehom završio nastavni program (redovito prisustvovao nastavi i vjezbama; vise od 80%), i time stekao je pravo pristupiti ispitu. Ova institucija posjeduje zapisnike s datumom polaganja ispita, pitanjima, imenom i potpisom ispitivača za svaki ispit koji je Dr. Izetbegović položila“, ističe Sanja Kupešić Plavšić.

Kupešić Plavšić dalje odgovara, da što se tiče specijalizacije, svako ko se upućuje u neku ustanovu na specijalizaciju u Republiku Hrvatsku, mora imati dozvolu Ministarstva zdravlja sukladno pravilniku o specijalizacijama i užim specijalizacijama.

Podaci o programu i dužini trajanja specijalizacije za svakog specijalizanta su dostupni i lako provjerljivi kod nadležnog Ministarstva. Poslali smo upit pomenutom ministarstvu, ali odgovor nismo dobili.

Također pisali smo i Federalnom ministarstvu zdravstva da nam dostavi konkretne podatke, gdje, kada, u kojem periodu je dr. Izetbegović završila specijalizaciju, ali bez odgovora. S druge strane u odbranu Izetbegović stala je Ljekarska komora Kantona Sarajevo.

Pojedine javne medijske i stranačke ličnosti uporno, kao gladni vukovi, pokušavaju diskreditirati člana naše Ljekarske-Liječničke komore KS (Komora), doktoricu, profesoricu Sebiju Izetbegović. Nepojmljivo je da je to možda i cilj upornih, raznovrsnih pokušaja javnog diskreditiranja doktorice Izetbegović. Angažovanje prof. dr. Asima Kurjaka, njegovo “nesjećanje”, pa “sjećanje”, završilo je štetno po cijenjenog profesora i dovelo u pitanje njegovo sadašnje učešće u nastavno-naučnom procesu”, kažu iz ljekarske komore KS.

Vjerodostojnost doktorata Sebije Izetbegović, na kaju je za N1 potvrdio sam Asim Kurjak. Danas prvog čovjeka SDA i supruga direktorice Izetbegović, čude istupi i kako kaže neistine akademika Asima Kurjaka.

“Sebe je doveo na takav način u pitanje, nije doveo profesoricu Izetbegović. Jer sasvim je jasno da je ona studirala u Zagrebu i da ima diplomu u Sarajevu. I da ima dobar magistarski. I da je radila doktorat pod mentorstvom Kurjaka. Sve je to dokazivo i provjerljivo”, kazao je Bakir Izetbegović.

Za profesora Envera Kazaza spornim se čine postdiplomski studij u Zagrebu i položenih 10 ispita i to je na nadležnim institucijama da i utvrde. Afera je kaže Kazaz medijski proizvedena, a pokazuje i raspad elita koje oko sebe nekada okupljala SDA. Navodi da bi volio da Kurjak u Izetbegović riješe međudosbne odnose i da se utvrdi ko govori istinu.

“Gospodin Kurjak nakon što je dugo godina bio blizak vrhu SDA, očigledno je okrenuo ćurak naopako. I očigledno je i bukvalno oklevetao gospođu Izetbegović na jedan vrlo neprincipijelan način”, kazao je Enver Kazaz, profesor Filozofskog fakulteta UNSA.

 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare