Od sutra velike izmjene u saobraćaju u centru Sarajeva: Neće saobraćati tramvaji

Vijesti 25. okt 202413:14 0 komentara
Vlada KS

U sklopu projekta rekonstrukcije glavne gradske saobraćajnice u Sarajevu, od sutra počinju radovi na desnoj traci u ulici Obala Kulina bana i radovi na trotoarima od Skenderije do mosta Ćumurija.

Zbog ovih radova, doći će do promjene u tramvajskom saobraćaju. Saobraćaj se na desnoj strani neće odvijati, a tramvaji će za vrijeme izvođenja radova voziti od Ilidže do Skenderije i nazad.

U autobuskom saobraćaju neće doći do izmjena režima saobraćaja, te će autobusi voziti na ovoj saobraćajnici u traci koja će biti prohodna. Autobuski saobraćaj će biti pojačan sa linijama od Željezničke stanice do Vijećnice.

Obaveza izvođača je da obezbijedi odvijanje saobraćaja na način da ni u jednom momentu ne bude ugrožena sigurnost pješaka, biciklista, korisnika javnog prevoza i ostalih učesnika u saobraćaju.

Pozivamo sve učesnike u saobraćaju, da koriste alternativne pravce, da planiraju svoje putovanje kroz ovaj dio grada, obzirom na zahtjevne radove koji predstoje u narednom periodu, saopćeno je iz Vlade KS.

Ova izmjena saobraćaja bit će na snazi do 5. decembra ove godine.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!