Odbor NSRS dogovorio naredni korak o Trgovskoj gori

Vijesti 16. mar 202313:02 1 komentar
N1

Odbor za zaštitu životne sredine Narodne skupštine Republike Srpske u prvoj polovini aprila održaće tematsku sjednicu o zaštiti stanovništva i prostora Bosne i Hercegovine i entiteta RS u blizini Trgovske gore. Ovo je saopšteno nakon sjednice Odbora koji se izjasnio o inicijativi Milanka Mihajlice.

Na tematsku sjednicu, prema najavama biće pozvani svi predstavnici institucija, resornog entitetskog, ali i državnog ministarstva, članovi stručnog i pravnog tima, ali i šef evropske delegacije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler.

„Namjera Odbora je da skrenemo pažnju i da dodatno pojačamo aktivnosti svih onih koji su odgovorni na nivou institucija Republike Srpske i Bosne i Hercegovine za dosljednu odbranu i zaštitu interesa, prije svega zaštitu zdravlja i bezbjednosti stanovništva i životne sredine na tom području“, istakao je Maksim Skoko, predsjednik Odbora.

Milanko Mihajilica je rekao da je krajnje neprihvatljiva namjera Hrvatske da odlaže nuklerani i radioaktivni otpad na prostoru Trgovske Gore u neposrednoj blizini teritorije Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Namjera vlasti u Zagrebu je da radioaktivni otpad iz nuklearke Krško, kao i postojeći institucionalni otpad skladišti na lokaciji Trgovska gora u opštini Dvor, neposredno uz granicu sa Bosnom i Hercegovinom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare