Odgođen početak suđenja za smrt Džene Gadžun, majka Amila za N1: “Advokati se nisu pojavili, ovo namjerno rade”

Vijesti 02. nov 202311:00 1 komentar
Amila Gadžun sa kćerkom Dženom koja je preminula nakon rutinske oftalmološke operacije (Facebook)

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je trebalo biti održano suđenje ljekarima Suadu Rožajcu, Jasmini Halimić-Alajbegović i Nini Jovanović, ljekarima koji su optuženi da su krivi za smrt djevojčice Džene Gadžun.

No, suđenje nije održano ni danas.

Ovu informaciju za naš portal je potvrdila Amila Gadžun, majka djevojčice Džene. Kako nam je kazala advokati optuženih kao ni optužena Nina Jovanović nisu se pojavili na današnjem suđenju.

Ročište je pomjereno za 16. novembar.

“Nisu se pojavili advokati kao ni Nina Jovanović. Mislim da ovo namjerno rade. To je jednostavno njihov način odbrane. Sačekat ćemo da vidimo šta će se desiti 16. novembra. Advokati su nam prenijeli da su sudije rekla da će više tolerisati ovo njihovo ponašanje. Mi imamo snage, mi ćemo uvijek dolaziti i odustati nećemo”, kazala je za N1.

Podsjetimo, 11. jula Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Suada Rožajca, Nine Jovanović i Jasmine Halimić u slučaju smrti djevojčice Džene Gadžun.

Rožajac je optužen za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i krivično djelo nesavjesno liječenje, dok su Nina Jovanović i Jasmina Halimić – oftalmolozi – optužene za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Djevojčica iz Kaknja Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine, tri dana nakon što je, zbog korekcije spuštenog očnog kapka, operisana u privatnoj ordinaciji u Sarajevu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare