“Odlazak na obilježavanje 9. januara je skandal, ali i priprema za izbore”

Vijesti 13. jan 202311:53
F.Z./N1

Crnogorski premijer Dritan Abazović drži da je odlazak ministra pravosuđa i finansija Marka Kovača i Aleksandra Damjanovića u Banju Luku na obilježavanje neustavnog dana Republike Srpske skandal, ali i priprema za izbore.

“Radi se o skandalu, ali i o pripremi za izbore. Mi smo različiti politički subjekti. Njihov odlazak s vladom nema nikakve veze. Kovač će vratiti 200 eura u budžet”, kazao je Abazović te dodao da su Damjanović i Kovač ministri, ali i punoljetni građani koji moraju odgovarati za svoje postupke.

Abazović je gostujući u emisiji TV Vijesti “Načisto” kazao da ministri u Banju Luku nisu otišli kao predstavnici crnogorske Vlade, jer, kako je istakao, Vlada Crne Gore ne priznaje 9. januara.

Rekao sam da ih neću smijeniti niti ću pokretati išta osim prijateljskog razgovora, jer moramo razumjeti u kakvoj političkoj kaljuži živi Balkan. A evo u kakvoj – zamjenik predsjednika Vijeća ministara raspravlja s premijerom druge države jesu li neki ministri bili na nekoj proslavi dok njihov premijer stoji na paradi iza Milorada Dodika, a naš potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović se ispričaje kako bi štitio svoje birače“, rekao je crnogorski premijer Abazović.

Abazović smatra da će aktuelnog predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, ako se ponovo kandiduje za tu poziciju, pobijediti svako ko mu stane na crtu.

Mislim da je politički kraj za Đukanovića na predsjedničkim izborima, možda se on i ne kandiduje. Kraj proljeća 2023. godine je put u veću, snažniju, političku stabiliniju Crnu Goru. Poslije toga će što god dođe biti mnogo lakše“, kazao je Abazović.

Abazović je istakao da će Crna Gora nakon predsjedničkih izbora biti još više na pravom putu te da “europska orijentacija raste i odnijet će značajnu pobjedu u odnosu na ostale retrogradne opcije”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad