Odloženo poništenje zvanja doktor nauka Sebiji Izetbegović

Vijesti 30. jun 202320:19 3 komentara
N1/ F.Z.

Općinski sud u Sarajevu odložio je poništenje zvanja doktor nauka direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović. Ovu informaciju za N1 potvrdio je njen advokat Esad Oruč.

Naime, kako je pojasnio Oruč, Sud je 22. juna donio odluku kojom se usvajaju mjere osiguranja za Izetbegović.

“Potvrđujemo da je Općinski sud u Sarajevu danas donio odluku kojom se određuje mjera osiguranja u predmetu prof. dr. Sebije Izetbegović. Predmetnom odlukom sud je zabranio Univerzitetu u Sarajevu da izvrši zaključak Senata kojim se daje saglasnost rektoru za poništenje diplome doktorskog studija za prof. dr. Sebiju Izetbegović, kao i izvršenje rješenja kojim se poništava diploma doktorskog studija prof. dr. Sebije Izetbegović”, kazao je advokat.

N1 saznaje: Sebija Izetbegović prihvatila rješenje o otkazu, odmah uložila žalbu

On je u izjavi za N1 naveo da Univerzitet u Sarajevu ne smije provoditi daljnje radnje kojima se na bilo koji način utiče na prava Izetbegović.

“Kao što smo ranije i ukazivali, sve radnje provedene od rektora Univerziteta u Sarajevu su nezakonite i kao takve se moraju staviti van snage. S tim u vezi, očekujemo od uprave Univerziteta u Sarajevu da što hitnije stavi van snage i nezakonito rješenje o prestanku radnog odnosa za Izetbegović, te uspostavi stanje kakvo je bilo prije donošenja nezakonitog rješenja”, rekao je za N1 advokat Esad Oruč.

Podsjetimo, UNSA je 13. aprila Sebiji Izetbegović poništio diplomu doktora nauka, a 16. maja je dobila otkaz na Medicinskom fakultetu UNSA.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare