Odluka novog menadžmenta: KCUS otvorio kapije koje su bile zavarene (FOTO)

Vijesti 01. dec 202310:50 1 komentar
N1/ F.Z.

Dr. Alen Pilav, v.d. generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu je izdao naredbu za otvaranje zavarenih kapija KCUS-a.

Tehnički sektor i sektor obezbjeđenja bili su zaduženi da presjeku varove i lance, kao i da skinu šiljke sa ograde, bagerom sklone postavljene betonske žardinjere i na kraju da očiste stepeništa.

Nakon tog tehničkog dijela, sektor obezbjeđenja preuzeo je kontrolu i nadzor nad tim ulazima.

Kapije otvaramo kako bi pacijentima i uposlenicima olakšali ulazak i izlazak sa KCUS-a. Počet će sa donjom pješačkom kapijom KCUS-a prema ahitekturi u 10.30 sati“, saopćeno je s KCUS-a.

Nekolicina građana okupila se ispred Kliničkog centra, fotografirala i pozdravila ovu odluku.

Zatvorene kapije otežavale su ulazak i izlazak i pacijenata, posjetioca, kao i uposlenika, jer je bilo potrebno da građani pješke obiđu veći dio kompleksa kako bi stigli na željeno mjesto.

N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.

Da podsjetimo, kapije su bile zatvorene odlukom smijenjene direktorice Sebije Izetbegović.

Podsjetimo, Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u ponedjeljak, 27. novembra, smijenio je na sjednici generalnu direktoricu ove zdravstvene ustavnove Sebiju Izetbegović te je za novog vršioca dužnosti direktora imenovan Alen Pilav.

Sada već bivša direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović oglasila se u ponedjeljak uvečer, 27. novembra, na Facebooku i najavila da će odluka Upravnog odbora KCUS-a imati sudski epilog, jer će ih tužiti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare