Određen pritvor Hamzi Čardakliji, osumnjičenom za terorizam

Vijesti 09. jun 202214:02 > 18:49 0 komentara
F.Z./N1

Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH, odredio je pritvor 20-godišnjem Hamzi Čardakliji koji se tereti za terorizam.

Kako su naveli iz Suda BiH, pritvor može trajati najviše mjesec dana, a pritvor je određen zbog bojazni da će Čardaklija ponoviti, dovršiti ili učiniti krivično djelo kojim prijeti.

“Hamza Čardaklija osumnjičen je da je počinio krivično djelo terorizam”, dodali su iz Suda BiH.

Podsjetimo, Čardaklija (2002.) rođen u Brčkom, a nastanjen u Sarajevu uhapšen je 5. juna nakon informacija od partnerskih institucija iz inostranstva, a identifikovan je i lociran od istražilaca specijaliziranih za visokotehnološki kriminal na području sarajevske općine Novi Grad te je slobode lišen u aktivnostima koje su proveli policijski službenici Federalne uprave policije (FUP).

Uhapšen mladić (20): Prijetio masakrom u Sarajevu poput onog u SAD-u

On se tereti da je koristeći znanje iz oblasti informacionih tehnologija, putem interneta, na inostranom internet serveru i portalu za razmjenu poruka iznosio komentare o nedavnim pucnjavama i ubistvima učenika u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i prijetnje oružanim napadom i preduzimanjem ovakvih terorističkih aktivnosti na području Kantona Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!